09.03.2012

foietaj de casa

Este un foietaj simplu de preparat, acasa il facea mama pentru placinte  - erau pufoase, aromate si foarte fine. Il puteti folosi la placinte, strudele, etc. 

Ingrediente

Oua
1 buc
Ulei de floarea soarelui
1 linguri
Otet de vin
1 linguri
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Faina alba calitate superioara
500 g
cantitatea este aproximativa, se foloseste cat ia aluatul
Unt
200 g

Pasi de urmat

1Intr-un pahar de 250-300ml se bate 1 ou. Se adauga 1 lingura de ulei, 1 lingura de otet si putina sare.
Foietaj de casa - reteta rapida - Pas 1
2Peste acestea turnati apa calduta sa se umple paharul.
Foietaj de casa - reteta rapida - Pas 2
3Turnati compozitia din pahar intr-un bol mai adanc, adaugati faina si framantati un aluat moalle si elastic. Cand se prinde toata faina il scoateti pe masa si framantati bine cu faina, daca este lipicios. Lasati sa se odihneasca 10-15 min, apoi il mai framantati o data, sa se uniformizeze toate cocoloasele.
Mai lasati 15 min sa se odihneasca.
Foietaj de casa - reteta rapida - Pas 3
4Intindeti cu facaletul o foaie subtire si rotunda, sa fie cam de 2mm grosime. Ungeti cu jumatate din cantitatea de unt (acesta trebuie sa fie neaparat moale, la temepratura camerei), distribuiti sa fie uns bine peste tot. Apoi rulati aluatul.
Foietaj de casa - reteta rapida - Pas 4
5Aceasta rulada o faceti sub forma de melc si puneti la frigider 30-40 de min,
Foietaj de casa - reteta rapida - Pas 5
6Dupa jumate de ora scoateti aluatul din frigider, il mai intindeti o data foaie subtire si ungeti cu cealalta cantitate de unt.

Foietaj de casa - reteta rapida - Pas 6
7Aluatul il rulati din nou si lasati la frigider inca 30-60 de min, timp dupa care il puteti folosi la placinte. Eu de obicei il pregatesc seara si fac placintele dimineata, daca am timp.
Pofta Buna!

Foietaj de casa - reteta rapida - Pas 7
Cantitate: 1 kg (ies cam 20 de placintutze )
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu