09.03.2012

Papanaşi


Papanasi reteta

Ingrediente reteta Papanasi:
  • 400 g branza dulce
  • 2 oua
  • 10-15 linguri faina
  • un pliculet zahar vanilat
  • un varf de cutit de sare
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • o lingurita zeama de lamaie sau otet
  • smantana
  • dulceata
Papanasi Ingrediente reteta

Modul de preparare a retetei:

Aceasta reteta de papanasi este una dintre acele retete de prajituri pe care le-am gasit pe blogurile de retete culinare. Am incercat-o si de atunci am decis s-o folosesc ca reteta de papanasi de baza pentru ca pur si simplu mi se pare cea mai buna reteta de papanasi.
Punem intr-un castron branza, ouale, si sarea. Adaugam zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie in prealabil. Amestecam ingredientele si apoi incepem sa adaugam treptat faina (in ploaie). Incorporam toata faina si amestecam pana in momentul in care compozitia de papanasi nu se mai lipeste pe maini. Daca este nevoie, vom mai adauga faina.
Papanasii sunt formati din doua bile: o bila mare si una mica. In fiecare bila mare vom face o gaura pe mijloc impungand cu degetul pudrat cu faina (pentru a nu se lipi) si rotind pana cand se mareste gaura suficient de mult cat sa arate ca niste papanasi.
Dupa ce modelam toti papanasii, sfatul meu este sa-i prajim intr-o cratita cu diamentru mic si sa punem ulei suficient de mult incat sa depaseasca bine papanasii. Vom pune la prajit papanasii dupa ce s-a incins uleiul si vom sti ca sunt facuti in momentul in care vor pluti si vor capata o culoare aurie. Pe papanasi vom pune la sfarsit smantana si dulceata iar deasupra lor vom pune bila cea mica.
Papanasi reteta

Spor la gatit.......si......pofta buna!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu