09.03.2012

Mituri despre pisici

Mituri despre pisici
Oamenii au gasit felinele intotdeauna misterioase. Prin urmare, din aceasta cauza de-a lungul secolelor au existat multe mituri despre pisici. Multe sunt extrem de absurde, in timp ce altele au intrat in credinta populara.
Multe dintre aceste mituri circula de atatia ani incat ne-am intrebat daca aceste cronici sunt adevarate, partial adevarate sau complet false. Asa ca am analizat cateva dintre cele mai cunoscute mituri si le-am demontat.

Mit: Pisicile torc doar cand sunt fericite


In realitate: Este binecunoscut faptul ca pisicile torc atunci cand sunt fericite, insa nu intotdeauna e asa. Pisicile torc si cand sunt in dureri si chiar sunt pe moarte.
De asemenea, pisicile torc si cand dau nastere - aceasta fiind o experienta extrem de dureroasa, laborioasa si chinuitoare. Multi oameni nu stiu, dar torsul este o expresie a emotiilor si nu doar o expresie a fericirii.

Mit: Toate pisicile Tortoiseshell (Tortie) sunt femele


In realitate: In timp ce marea majoritate sunt femele, ocazional, la nastere poate sa apara si cate un mascul, insa aceste cazuri sunt extrem de rare.
Totusi, marea majoritate a acestor masculi sunt sterili si nu se pot reproduce. Pisicile tortie sunt tricolore, au pete de portocaliu, maro, negru, crem in diverse combinatii.

Mit: Pisicile sufoca bebelusii daca ajung in patutul lor

In realitate: Povestea aceasta a starnit adevarate controverse in trecut in familiile cu nou nascuti. Desi au existat cazuri de bebelusi gasiti fara suflare langa pisici. Insa de cele mai multe ori nou nascutii au suferit de diverse afectiuni din cauza carora au pierit. Pisicile se ataseaza foarte repede de om, mai ales daca simte ca e vorba de o fiinta inocenta ce nu-i poate face rau.
Insa e indicat sa nu lasi pisica in patutul bebelusului pana cand micutul nu e capabil sa stea singur in fundulet. Si mai important e sa nu lasi nesupravegheat niciun animal impreuna cu bebelusul.

Mit: Pisicile negre aduc ghinion si au fost asociate mult timp cu vrajitoria


In realitate: In religiile pagane din Europa si in cadrul grupurilor de vrajitoare, se credea ca pisicile negre erau prietenele vrajitoarelor.
Dupa aparitia crestinismului in Europa, Biserica a decis sa condamne vrajitoria. Si din moment ce Biserica asocia pisicile cu vrajitoarele, acestea erau considerate rele.
De asemenea, din moment ce felinele sunt animale crepusculare si sunt pradatori de neimaginat, reusind sa se strecoare oriunde, oamenii au devenit paranoici. Motiv pentru care pisicile negre au fost asociate cu raul, cu piaza rea si cu moartea.

Mit: Pisicile rosiatice/portocalii sunt intotdeauna masculi


In realitate: In timp ce statisticile confirma acest lucru in mare masura, uneori se strecoara si gene de sex feminin si apare cate o femela in culori rosiatice/portocalii neobisnuite si se pare ca majoritatea oamenilor au avut cel putin o data in viata un astfel de exemplar. Poate anormalitatea lor devine tot mai normala.

Mit: Pisicile aterizeaza intotdeauna in picioare - indiferent de la ce distanta cad!


In realitate: Este adevarat ca pisicile isi pot roti corpul in aer si de cele mai multe ori vor ateriza pe picioare. Totusi, oasele fracturate apar in urma caderii de la inaltimi mari si daca pisicile intalnesc obstacole in cadere.
Nu-i permite pisicii tale accesul pe balcon decat daca exista un loc unde felina poate fi monitorizata pentru a nu exista vreo sansa de accident. Cele mai grave accidente apar de obicei in orasele cu blocuri inalte, acest fenomen fiind numit de veterinari din Statele Unite (unde exista zgarie nori) "Sindromul Inaltimii".
Pisicile care cad de la inaltimi mai mici, pot sa fie accidentate grav pentru ca nu au destul timp sa-si roteasca corpul si din aceasta cauza pot sa nu cada in picioare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu